close
Menu

PowrSpray

PowrSpray R900i

Precisiespuiten met een druk op de knop

Ontdek het comfort en gemak van PowrSpray

Ontdek één van de meest precieze en comfortabele spuitsystemen in de hedendaagse gewasbeschermingstechniek

John Deere’s hydraulisch aangedreven PowrSpray-vloeistofsysteem voldoet aan alle eisen en wensen van de hedendaagse landbouwer of loonwerker. Het unieke PowrSpray-ontwerp met gescheiden vloeistofsysteem en de SolutionCommand-bediening maakt automatisch vullen, roeren, spuiten en spoelen eenvoudig en comfortabel. Hydraulische pompaansturing maakt vullen tot 1200 l/min mogelijk met een lager tractortoerental dan bij conventionele pompaandrijving. De Actieve Vulpauze-functie zorgt tijdens het vullen van de tank voor aanvoer van schoon water op de PowrFill-vulspoelbak, zonder dat het inspoelen van gewasbeschermingsmiddel een 'race' tegen de vulcapaciteit van de machine wordt. Ontdek hoe hydraulisch gestuurde Direct Rate Control spuiten nauwkeuriger maakt dan ooit tevoren. Ontdek zelf wat PowrSpray het meest efficiënte en minst onderhoudsgevoelige vloeistofsysteem op de markt maakt.

null

PowrSpray bestaat uit een volledig gescheiden vloeistof systeem. Aan de basis staat een zelf-aanzuigende vul-pomp (1200 l/min.) welke alleen schoon water verpompt. Het spuitcircuit, aangedreven door een hogedruk-spuitpomp (750 l/min. of 1000 l/min.) zorgt voor snelle drukregeling, roeren en spuiten. Het volledig gescheiden vloeistofsysteem reduceert restvolume significant vergeleken met conventionele systemen. Dit maakt reinigen nog effectiever. De hydraulisch aangedreven pompen maken vullen en spuiten met een lager motortoerental mogelijk, wat geluidsniveau en brandstofverbruik vermindert. Overstroombeveiliging voorkomt het overstromen van de tank, de Run-Dry-droogloopbeveiliging schakelt de pompen automatisch uit zodra er geen vloeistof meer gedetecteerd wordt en dit beschermt de pompen tegen eventuele schade.

null

SNEL EFFICIËNT EN STRESSVRIJ VULLEN

De vulcapaciteit van de machine bepaalt de uiteindelijk benodigde vultijd. Het inspoelen van de gewasbeschermingsmiddelen mag echter niet de restrictie zijn van de totale productiviteit. De vulpomp voert maximaal 1200 l/min schoon water naar de hoofdtank. Nu is het mogelijk de tank tot 50% te vullen met schoon water. Bij het inspoelen van de gewasbeschermingsmiddelen geeft de Active Pause-functie u alle tijd die u nodig heeft om middelen te doseren en in te spoelen. Tijdens het inspoelen is er continu schoon water in de PowrFill vulspoelbak aanwezig voor het reinigen van verpakkingen of gebruikte containers zonder dat extra water naar de tank gaat.

De traditionele „race“ tegen het vullen van de tank bestaat niet meer. Vullen met PowrSpray is eenvoudig en ontspannen.

null

INSTELBARE ROERINTENSITEIT

Roeren met PowrSpray is met de roerinjecteurs krachtiger en exacter dan met conventionele machines. De hydraulisch aangedreven spuitpomp regelt de roerintensiteit automatisch en op basis van de gekozen instelling. De intensiteit van het roeren kan worden ingesteld vanuit de cabine en vermindert automatisch als u de tank leegspuit. Een roerstop voorkomt schuimvorming bij het uitspuiten van de laatste vloeistof.

Er is zelfs een nieuwe Power Agitation-modus die voor een extreme stuwing in de tank zorgt om de vloeistof na stilstand - bijvoorbeeld na onderbrekingen vanwege het weer - met de volle pompcapaciteit in korte tijd door te roeren.

null

Voor een exacte dosering is de snelheid van het aanpassen van de spuitdruk cruciaal. Om consistente prestaties te garanderen gebruikt PowrSpray het voordeel en de kracht van het hydraulische systeem als drukregeling. Direct Control verandert het spuitpomptoerental en maakt het mogelijk spuithoeveelheid en druk zeer snel aan te passen aan een nieuwe situatie. De automatische sectie-control en plaatsspecifieke mogelijkheden van John Deere spuiten maken gewasbescherming nog nauwkeuriger. Over- of onderdoseren wordt geminimaliseerd of behoort compleet tot het verleden - zelfs tijdens werkzaamheden met een variabele afgifte per hectare. De hydraulisch aangedreven spuitpomp functioneert ook minder afhankelijk van het tractormotortoerental, waardoor een lager toerental zorgt voor meer comfort, minder geluid en lager brandstofverbruik.

null

GEEN REGULIER ONDERHOUD AAN DE POMPEN: LAGERE OPERATIONELE KOSTEN

PowrSpray is volledig nieuw ontworpen, met zeer hoge efficiëntie als doel en om de laagst mogelijke operationele kosten op lange termijn te kunnen bieden. Alle niet-noodzakelijke onderdelen zijn verwijderd en beproefde John Deere componenten zijn waar mogelijk gebruikt, wat zorgt voor maximale inzetbaarheid.

De innovatieve Run-Dry-droogloopbescherming voorkomt pompschade. Het PowrSpray-vloeistof systeem heeft niet langer regulier onderhoud aan de pompen nodig, wat de totale onderhoudskosten lager houdt.

null

POWRSPRAY: DE JUISTE KEUZE

Het krachtige maar betrouwbare ontwerp van PowrSpray met gescheiden vloeistofsyteem biedt een 45% lager restvolume dan eerdere machines. Minder vloeistof blijft achter in de machine na het spuiten, waardoor het spoelen snel en efficiënter wordt afgerond. Met een druk op een knop in de cabine wordt het spoel- en verdunningssysteem in werking gesteld, automatisch na de vereiste reinigingsmodus. Niets wordt aan het toeval overgelaten en het complete vloeistofsysteem wordt volledig automatisch gespoeld. Zelfs bij het veranderen van gewas of spuitmiddelen kunt u erop vertrouwen dat uw machine grondig gespoeld is.

Investeren in de toekomst loont. PowrSpray staat in Nederland vermeld in de MIA\Vamil lijst onder nummer A 2349. Kijk op www.rvo.nl of vraag uw John Deere dealer voor de meest recente informatie.

PowrSpray R900i undefined AM Benschop, GG Renswoude, SE Werkhoven, PJ Putten, Esbeek, Nederland, Bladel, Nederland , Etten-Leur, Nederland, Molenaarsgraaf, Bruchem undefined Geert-Jan de Kok B.V.